Van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam

Gedragsverandering zoals Maslow het bedoelde

Ander gedrag aanleren is erg lastig. Veelal zijn we ons niet bewust van de reden waarom we bepaald gedrag vertonen.

Bij een burn-out zijn ingesleten gedragspatronen vaak debet aan het ontstaan en onderhoudoen van klachten. Gedrag veranderen is een heel proces wat gepaard gaat met vallen en opstaan, terugvallen en veel frustratie.

Allereerst ben je onbewust-onbekwaam; je weet niet dat het gedrag vertoont en dat het je niet helpt. Neem bijvoorbeeld te weinig NEE zeggen. Als je dit wil veranderen moet je je eerst bewust worden van de keren dat je JA zegt terwijl je NEE voelt. Je bent dan bewust onbekwaam: je gaat zien wanneer je gedrag vertoont.
Nu ga je proberen vaker NEE te zeggen. Dat is moeilijk, want de eerste neiging blijkt toch steeds JA te zijn. Het voelt heel verkeerd om NEE te zeggen, maar je doet het wel..Dan ben je bewust bekwaam; je vertoont heel bewust ander gedrag.
Pas na een hele tijd oefenen en ervaren dat er minder klachten ontstaan als je vaker NEE zegt, gaat het steeds vaker automatisch. Het begint bij je te horen. En uiteindelijk merk je niet eens meer dat je het zegt..
Dan ben je onbewust bekwaam.
Je hebt ander gedrag aangeleerd!

Vooral de fase van bewust onbekwaam en bewust bekwaam kan lang duren en veel frustratie opleveren. Als je zeker weet dat je het anders wil doen, loont het om door te zetten, want ook jou lukt het uiteindelijk!

September 17, 2018

Jacqueline Blankenberg
Neem vandaag nog contact met mij op

Bedankt voor je bericht. Je zult zo spoedig mogelijk een reactie ontvangen.

Er is fiets fout gegaan met het versturen van je gegevens.

+31 6 263 948 72
info@coaching-compleet.nl
© 2018, Coaching Compleet,  Alle rechten voorbehouden
Privacy